Информационен ден на развитието ще е проведе в Добрич

На 29 юни, петък, от 10.00 часа в Младежки център – Добрич ще се проведе информационен ден на развитието.

Информационен ден на развитието ще е проведе в Добрич

Българска платформа за международно развитие организира поредицата от събития във връзка с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.



Всяка от срещите по места цели да задълбочи познанието и разбирането на гражданското общество за националната и европейската политики за сътрудничество за развитие, ролята на ЕС в изпълнението на програмата на Организацията на обединените нации за устойчиво развитие до 2030 г. и участието на страната ни в този процес.

В събитието могат да се включат представители на бизнеса и неправителствения сектор, медии, местни власти, представители на образователни, културни и социални институции, организации и граждани.

По време на срещата ще бъдат обсъдени практическите измерения на програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. и Целите за устойчиво развитие. 

Информационната среща ще постави фокус върху четири от седемнадесетте цели като ключови за страната ни, а именно: Цел 3 – „Добро здраве“, Цел 4 – „Качествено образование“, Цел 5 „Равенство между половете“ и Цел 16 „Мир и справедливост“.