Жестоко убийство на 69-годишен мъж е извършено в ЖК „Балик“

33-годишен мъж от крушарското село Лозенец с инициали П. М. уби по жесток начин мъж на 69 години от Добрич.

Жестоко убийство на 69-годишен мъж е извършено в ЖК „Балик“

За Добрич онлайн окръжният прокурор Пламен Николов съобщи, че убиецът скачал с крака върху жертвата си.


Сигнал за намерен починал 69-годишен мъж в апартамент в ЖК „Балик“ е получен около 7.50 часа на 22 юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При направената аутопсия е установено, че се касае на насилствена смърт. Извършителят на деянието – П. М., е задържан при проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. 

В  хода на разследването е установено, че между двамата мъже  възниква конфликт. П. М. нанася удари в областта на главата и тялото на по-възрастния мъж, вследствие на които той почива. 

С постановление мярката за задържане на убиеца е удължена на 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Двамата мъже не са били приятели, а познати, каза окръжният прокурор. По думите му конфликтът между тях е бил на битова основа.

Николов обясни, че ударите от П. М. са нанесени чрез скачане с крака върху 69-годишния мъж. Това е довело до счупване на ребра от двете страни на гръдния кош и на лъчевата кост. Счупените ребра пробили белия дроб на жертвата.

Няма разумно обяснение защо е скачал върху мъжа, сподели Николов. Той допълни, че е назначена експертиза, за да се установи дали убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.