Представители на читалища участваха в семинар по проект „От сърцето на Добричка до хората в Европа“

Информационен семинар със заинтересовани лица, читалищни секретари и председатели на читалищни настоятелства от селата Паскалево, Плачи дол и Победа по проект „От сърцето на Добричка до хората в Европа“ се проведе в народно читалище „Димитър Минчев – 1896“ в село Паскалево.

Представители на читалища участваха в семинар по проект „От сърцето на Добричка до хората в Европа“

В проявата, която бе дни преди празника на Община Добричка и в навечерието на 50 годишния юбилеен събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“, се включиха около 35 души. 


Лектор и модератори на информационния семинар бяха представители на сдружение „Бизнес агенция“ – партньор по проекта.

Информационният семинар  протече под формата на презентация на тема „Европа накратко“ – история за създаването на ЕС, споделяне на мнения и филм „Домът на европейската история – една различна приказка“.

За участниците от населените места беше осигурен транспорт до с. Паскалево и обратно със средства от общинския бюджет – съфинансиране по проекта. След приключване всички бяха изненадани с кетъринг.

Проект „От сърцето на Добричка до хората в Европа“ е финансиран в рамките на договор с Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ чрез НСОРБ.