JEREMY?: На BG поп и рок феста публиката в Каварна ще стане свидетел на най-доброто от нас

Групата е създадена в Каварна от Ерсин Мустафов и Ташо Колев. Първият сингъл на бандата е песента „Runaway“, чието видео излезе в началото на 2014 г. Последва турне в няколко града, както и изява с група П.И.Ф. в Лондон през есента на 2014 г.. JEREMY? нашумя със сингъла си „Fake fruits“, чийто клип бе излъчван в балканската версия на MTV през 2015 гoдина. С тази песен групата участва в международния конкурс „International Songwriting Competition“ и спечели първо място. Песни на JEREMY? са включени в саундтрака на българските филми “I Want To Be Like You” и “Докато Ая спеше”. През февруари 2016 легендарната група Queen обяви, че JEREMY? ще подгряват концертите им в България, Полша и Румъния. На 26 май 2016 г. групата представи първия си албум с концерт в софийския клуб „Терминал 1“, а през април, тази година музикантите представиха и своя втори албум във Военния клуб в София.

JEREMY?: На BG поп и рок феста публиката в Каварна ще стане свидетел на най-доброто от нас



Представете се, разкажете повече за себе си, стила на групата, идеята зад създаването и историята досега.

Здравейте!  Аз се казвам Ерсин и съм от група JEREMY? Отраснал съм в Каварна, заедно с китариста на бандата Ташо, с когото създадохме тази група.  За стила на JEREMY? е трудно да съм точен с определение. По-скоро по тези въпроси трябва да се изкажат музикални критици. Свирим съвременен рокендрол. Повлияни сме от музиката на 90-те, когато бяхме деца. С музиката от Острова и САЩ. Слушали сме много и разнообразна музика през годините и вероятно от нея сме повлияни най-много. Името на бандата е вдъхновено от група, станала популярна именно по това време – Pearl Jam, които са автори на песента Jeremy, на която ние сме кръстили групата си. Като деца просто си мечтаехме да сме в рок група, защото ни вдъхновяваше тази култура и начин на живот. През годините се намерихме с правилните хора и ето ни в този състав сега. С два дългосвирещи албума зад гърба си, пет европейски турнета и десетки в България. Докоснахме се до една от най влиятелните групи в историята на съвременната музика Queen.  Бяхме избрани  от тях да подгреем концертите им от лятното турне на 2016 в Полша, Румъния и България – най- голямото признание, което сме получавали до сега. Успяхме да вземем участие и в няколко престижни музикални фестивали във Европа и да бъдем отличени с награда от най-престижния конкурс за писане на песни „International Songwriting Competition” в САЩ. За сега толкова, по-доброто предстои.

Каква е вашата цел и философия? Какво движи групата и какво искате да предадете на слушателите си?

Нашата философия е проста: Да правим каквото обичаме и да не допускаме компромиси със изкуството си. Самият факт, че сме в група, ни движи напред. Концертите и реакцията на публиката дават смисъл на всичко това. Иска ни се хората да слушат и чувстват и да правят каквото обичат. Музиката и текстовете ни придобиха форма на социално послание. За щастие нашата публика е интелигентна и красива, такава за каквато винаги сме си мечтали. Посветихме песен на нашите фенове и я включихме в втория си албум. Тя се казва „On And On”.

Кои са вашите вдъхновения?

Всичко със което се сблъскаме може да се превърне във нашe вдъхновение. Този начин на живот може да ти предложи безброй ситуации, които да те провокират да напишеш песен. Но най-много ни въздейства публиката. Затова и повечето песни от последният ни албум, са заченати след концерт .

Какви са вашите занимания извън сцената?

Занимаваме се само с музика и нищо друго! JEREMY? е основното с, което сме ангажирани. Решихме да натрупаме малко допълнителен опит и през последната година продуцирахме музиката и на други млади групи.


Как усетихте, че музиката е вашето призвание?

В началото просто искахме да имаме група. И до сега не сме спряли да искаме това.

Лесно ли се работи в екип с други музиканти?

Аз не съм класически музикант и не ми се налага да свиря с най-различни музиканти. Кръга от музиканти с, които работя е тесен и всички са хора, които харесвам. Това доста изчерпва отговора на този въпрос. За мен е лесно, именно защото съм в рок група. Ние сме приятели, а не просто колеги и това доста променя характера на работа. Представете си 10 годишни момчета които играят на улицата. Това сме и ние когато работим .

В кои страни сте изнасяли концерти и различава ли се нашенската публика от тази в другите страни?

Страхотно е, че имаме възможност да изнасяме концерти в голяма част от западна Европа. Свирили сме в Англия, Ирландия, Шотландия, Германия, Холандия, Чехия, Полша, Румъния, Сърбия и може би пропускам някоя… Не мога да назова конкретна разлика в публиката в различните държави. Според мен е въпрос на манталитет. Прави ми впечатление, че на Острова реагират най-спонтанно на тази музика. Все пак, рок музиката има сериозни традиции там. Великобритания е извора на по-голямата част от любимата ни музика, и е страхотно, че ни възприемат толкова добре. Имали сме три разпродадени концерта в най-стария клуб за жива музика във Европа, който се намира в Лондон и се казва „100 Club”. На тази сцена са свирили изпълнители като Пол Макартни, Металика, Секс Пистълс, Алис Купър, Ролинг Стоунси още куп величия в изсторията на рок музиката.

Наскоро представихте втория си албум. Колко време и усилия ви бяха нужни за създаването му и удовлетворени ли сте от резултата?

По-горе споделих, че идеите за песните от втория албум се родиха на път. След това се събрахме цялата група в Каварна и на сцената на читалището записахме всички демо версии на  песните от албума.  Радваме се, че именно там, където всичко започна за нас, от общината и читалищното ръководство бяха така любезни да ни предоставят залата за да работим по нова музика. Беше магия, и някаква сила ни задържаше там по цял ден в продължение на седмица. След това довършихме записите във София. Ние сме много прецизни, когато записваме и обработваме записите и сумарно работата по този албум се разпростира в четири месеца. Доволни сме, че успяхме да изпълним идеята която имахме, а именно да направим концептуално продължение на първия албум. За сега албума се приема много добре от публиката, а и успяхме да реализираме два видео сингъла от него.


Разбрахме, че ще участвате в BG поп и рок феста в Каварна на 10 август, вълнувате ли се?

Естествено, че се вълнуваме! Нямаме търпение да се върнем в Каварна!!!

Какво да очаква публиката в Каварна на феста?

Ние сме в лятно турне и изпълняваме всички песни от двата албума които имаме. На всички концерти ще представим новото си шоу. Това, да свирим на сцена е най-любимото ни занимание, така че публиката ще стане свидетел на най-доброто от нас.

Благодаря ви за отговорите и тук е моментът да отправите вашето послание…

И аз благодаря за вниманието и подкрепата. Бъдете здрави и слушайте музика. Правете каквото обичате и бъдете добри!

Източник: kavarnadnes.com