Върховния административен съд ще заседава на 25 септември относно делото за депото в Стожер

Заседанието на Върховния административен съд относно наложената финансовата корекция на Община Добрич, заради проекта за регионалното депо в с. Стожер е насрочено за 25 септември тази година.

Върховния административен съд ще заседава на 25 септември относно делото за депото в Стожер

Това каза  днес пред журналисти кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той припомни, че 4,3 млн. лв.  са удържани от реализацията на депото в с. Стожер. „След година и половина борби заведохме делото във Велико Търново, на първа инстанция го спечелихме, след което  Министерството на околната среда и водите, по конкретно управляващия орган обжалва решението на Великотърновския административен съд пред Върховния административен съд”, каза той. Според Йорданов решението на Върховния съд ще излезе в края на 2019 година. 



До сега 2/3 от финансовата корекция е платена с изтеглени от Общината кредити, като 1/3 остава висяща към Управляващия орган на Министерството, тъй като по време на делото и до излизане на решението сума не е изискуема.

„За мен и моят екип това е болна тема, защото това са едни средства, които които просто ги няма и не можем да ги ползваме, а освен че не можем да ги ползваме ние ги плащаме от бюджета на общината”, заяви кметът Йордан Йорданов.