2 500 долара са нужни на арт-център „Палитра“ за участие във фестивал в Китай

Арт-център „Палитра“ търси спонсори за участие на фестивал в Китай, град Тянжин.

2 500 долара са нужни на арт-център „Палитра“ за участие във фестивал в Китай

Фестивалът “Children's culture and art festival” ще се проведе от 27 до 31 юли. 



Иван Иванов, директор на Арт-център „Палитра“, сподели за Добрич Онлайн, че центърът е единственият избран да участва от цялата страна. Той допълни, че кандидатстването се е осъществило с видео и снимки. 

Идеята на арт-център „Палитра“ е да покажат българските обичаи чрез вплитането на традиция и съвремие. Част от богатата им програма включва тракийска песен с рок аранжимент, композиция от родопска песен с хип-хоп, кукери, разработка на българска песен с латино  аранжимент. Творческата им изява в Китай ще трае 20 минути. 

Директорът на центъра сподели, че са поканили деца от други школи, които да вземат участие с тях във фестивала. Симона Йорданова от СУ „Св. Климент Охридски“ ще се включи с народно пеене, а Атанас Кьосев и Господин Чолаков от Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с народни танци.

„Представяме не само арт-център „Палитра“, а най-вече Добрич и България“, каза Иван Иванов. Той сподели, че Община град Добрич е помогнала финансово за участието на децата на фестивала, но са необходими още средства. Иван Иванов разказа, че организаторите на “Children's culture and art festival” поемат престоя, но са необходими средства за самолетни билети. „Оказа се, че трябва да престоим с два дни повече, след приключването на фестивала, заради самолетните билети“, каза директорът. Той обясни, че тези два дни не се поемат от организаторите, а  през това време с децата обмислят да посетят по-мащабни забележителности.

Необходимата сума е 2 500 долара. „Ще бъда много благодарен, ако някой помогне, дори и с минимални средства“, сподели Иван Иванов. 

Средства може да се превеждат на банковата сметка на сдружение „Арт-център „Палитра“ – IBAN: BG 18TTBB94001522914709 , Сосиете Женерал Експресбанк АД.

Иванов Иванов сподели, че като бъдат събрани средствата, ще предупреди. „Сдружение „Арт-център „Палитра“ е с нестопанска цел и има право да събира дарения“, допълни той.