Нови знания в извънучилищна среда получиха деца по проект “Заедно учим, творим и играем“

С тематично лятно училище приключиха дейностите по общинския проект “Заедно учим, творим и играем“ за тази учебна година, съобщиха от Община Добрич.

Нови знания в извънучилищна среда получиха деца по проект  “Заедно учим, творим и играем“

В ОУ „Христо Смирненски“ и Обединено училище „Йордан Йовков“, партньори по проекта, бяха обособени две групи за участие. Учениците бяха подбрани от групите, които допълнително изучават книжовен български език и са се изявили най-добре през учебната година. 


Организира се и се проведе тематично лятно училище в рамките на една седмица през месец юни, което включи пет тематични области, разпределени по дни. Децата бяха изведени от училищната среда в различна и непозната, в която те получиха нови знания под формата на игри и състезания. Те показаха наученото и изявиха своите способности и качества. 

С много веселие и игри преминаха посещенията на учениците в Центъра за защита на природата и животните, в градския парк „Свети Георги“, в Музея по Нова и Най-нова история, където е експозицията „Природата на Добруджа“, в Етнографската къща. Кулминацията на лятното училище бе еднодневната екскурзия в „Двора на Кирилицата“ в Плиска. Там двата отбора от училищата-партньори се състезаваха и показаха какво са научили по български език през учебната година.

Не бяха забравени и най-малките участници в проекта - децата от ДГ № 32 „ Зорница“. За тях беше организирана еднодневна екскурзия до Делфинариума във Варна.

Реализирането на идеята „Тематично лятно училище“ допринесе за развитието на творческия и интелектуалния потенциал на всяко дете и неговата социална  интеграция.