Колективна жалба заради двумесечни проблеми с водоподването внесоха във ВиК добричлии

Колективна жалба до управителя на ВиК в Добрич внесоха днес живеещите на адрес бул. „Добруджа“ 35. С нея те изразяват крайно недоволство от качеството на водоподаването на посочения адрес.

Колективна жалба заради двумесечни проблеми с водоподването внесоха във ВиК добричлии

„В продължение на повече от два календарни месеца налягането на водата е толкова ниско, че не позволява извършване на ежедневните ни домакински и хигиенни дейности – използването на перални, съдомиялни машини, душове – пишат в жалбата живеещите в 10-е апартамента. -Положението е денонощно – прибираме се от работа и водата спира или е с налягане като пред спиране, ставаме сутрин и водата спира или е с налягане като пред спиране. Същото е и в съботите и неделите – липсващо налягане, обикновено и напълно спряно водоподаване“. 



Недоволните споделят, че са принудени да задоволяват елементарните си домакински и хигиенни нужди по начин, неприсъщ на ХХІ-ви век. По думите им часовете  с нормално налягане и водоподаване в посочения период от два месеца са изключение. 

Живеещите на бул. „Добруджа“ 35 споделят, че са изрядни абонати на дружеството. „Проявихме търпение с надеждата проблемите да са временни и нормалното водоподаване да бъде възстановено – споделят те. - За съжаление това не се случва. Напротив – проведените последни разговори с дежурните оператори на тел. 058655832  не дават надежда, че в близко бъдеще се очаква да получим нормално налягане на водата“. 

Недоволните добричлии разказват, че операторът заявявал, че няма причина на адреса да има ниско налягане и нещата приключвали до тук. Така проблемът поредна седмица оставал неотстранен. „Това ни навежда на мисълта, че не се предприемат абсолютно никакви действия за отстраняването на многократно изложения по телефона проблем“, смятат живеещите по бул. „Добруджа“ 35. 

Те настояват да бъде назначена незабавна проверка на посочения адрес и управителят да разпореди да бъдат предприети незабавни действия, за да бъде водоподаването нормализирано и в съответствие със законовите норми. 

В случай, че налягането на водата не се нормализира своевременно след депозиране на настоящата жалба, ще бъдем принудени да отнесем проблемите си към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, както и да потърсим обезщетение за претърпените от нас вреди по съдебен ред, категорични са недоволните.

При внасянето на жалбата във ВиК днес от дружеството са им отговорили, че ще получат писмен отговор до две седмици.