Директорът на СУ „П. Р. Славейков“ поздрави бронзовите медалисти по хандбал

Директорът на СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич Георги Георгиев поздрави специално отбора по хандбал – юноши 8–10 клас, носители на бронзово отличие от републиканските финали на ученическите игри.

Директорът на СУ „П. Р. Славейков“ поздрави бронзовите медалисти по хандбал

Той благодари на момчетата и на техния треньор Красимир Станков за сърцатата им игра и за извоюваното трето място и им пожела нови спортни върхове в следващите изпитания.



Финалите на ученическите игри се проведоха от 8 до 10 юни в зала „Русалка”. В първия мач славейковци надиграха отбора на ЕГ – Пловдив с 18:11, разгромиха тима на НПГПТО – София с 27:18, но загубиха полуфинала срещу ЕГ – Хасково, само с два гола разлика: 18:20.


В двубоя за бронзовите медали славейковци победиха изразително ЕГ – Пловдив с 28:20 и заслужено се изкачиха на почетната стълбица.

Голмайстор на турнира е Евгени Стойчев от СУ „П. Р. Славейков” с 47 точни попадения. Той получи място и в идеалния отбор на игрите.

„Това е най-доброто класиране на този отбор. Благодаря на всички момчета за всеотдайната игра и отличното представяне”, каза треньорът на славейковци Красимир Станков.