Николета Николова от Добрич – музикален изпълнител, инженер и модел

Николета Николова от град Добрич завършва средно образование в ПГТ "П.К.Яворов", след което продължава да учи в Технически университет – Варна, където се дипломира като инженер. В момента живее във Варна, но обмисля варианта да се премести в София.

Николета Николова от Добрич – музикален изпълнител, инженер и модел

Николета Николова може да се похвали с успехи в музикалната кариера и модата. Казва, че решава да завърши като инженер, за да има втори план – една сериозна професия.



От колко годишна пееш?
Пея от доста мъничка, може би от 5 - 6 годишна. Мама ме вземаше с нея на конкурси, на които е била водеща и е участвала. Така започна всичко.

Посещавала ли си музикални школи, кой бе първият ти педагог?
Mайка ми се занимава с музика, тя ме насочи и ми помогна да доразвия таланта си. Паралелно с това участвах в хора на Маестро Захари Медникаров. След като се преместих във Варна, започнах да ходя на уроци по пеене при известния музикален педагог Мила Маврова, чиито възпитаници са Гери-Никол, Славин Славчев и други. Тя доста ми помогна. Накара ме да повярвам, че мога да сбъдна най-голямата си мечта, че имам качествата да се наредя до големите имена в българската музика.

Участвала ли си в конкурси?
Участвала съм в много конкурси, от които имам награди. Също така и в “X Factor”, но там не изгря моята звезда.

Как взе решението да се занимаваш с музика?
Не го реших, музиката реши, че ще се занимава с мен, хаха.

Колко издадени песни имаш?
За момента имам издадени две песни с моя дуетен партньор Джулиес. Дебютната ни песен се казва „Забивай”, която излезе миналата година в края на септември. Втората е „Стига”. Песента беше като подарък за моя рожден ден, който бе на 19 март тази година. 


Кой мисли текстовете на песните?
Ние сами пишем текстовете. Получава се много бързо и лесно.

Разкажи как минава един снимачен процес.
С доста зор и изненади. С Джулиес винаги имаме ясната представа как искаме да изглеждаме в даден клип, но като цяло аз лично съм голям перфекционист. Една сцена има доста повторения, режисьорът е вдигнал ръце вече от мен.

Какво ново да очакваме?
Вчера се прибрахме от Сандански, пяхме на „БГ Мюзик фестивал“ и продължаваме да работим над две нови парчета, по-нататък обмисляме и фийт.


Разкажи малко повече за Julias Celestine, лесно ли работите в екип?
С Джулиес официално се запознахме миналата година през април месец , но от 3 -4г. се имаме в социалната мрежа -  фейсбук. Една априлска вечер ми коментара профилната снимка, а аз му отговорих. След това той ми писа на лично съобщение, уговорихме се да излезем, за да се запознаем и да поговорим за музика. Така осъзнахме, че и двамата имаме еднакви музикални амбиции. Направихме песен, сработихме се много бързо. Решихме да останем дует и така вече повече от една година.


Какво за теб е музиката?
Музиката за мен е всичко. Музиката е начин на живот. Музиката е въздух. Тя е способна да ме откъсне от реалността и едновременно с това да ме върне.

Занимаваш ли се с нещо друго?
Освен с музика се занимавам и с мода като рекламно лице на бутици за дрехи. Цялата си енергия влагам в музиката и в нещата, които допринасят за това да успеем.


За какво мечтаеш?
Мечтая да изградя музикална кариера, с която да се гордея аз и моите близки. 

Ако днес се събудиш и отново си десетгодишна, какво би направила?
Ако днес се събудя на 10 год. нямаше да се откажа да ходя на уроци по пиано и балет. Като бях малка реших, че няма да ми трябват и ги прекъснах, но сега разсъждавам по друг начин.

Пречи или помага славата и променя ли тя човек?
По принцип славата променя към лошо, но ако човек е здраво стъпил на земята няма да го позволи. Осъзнаваш се и се връщаш в реалността, но всеки има моменти, в които се е разклащал. Имам доста близки в музикалния бизнес и повечето казваха, че няма да се променят, но към днешна дата се случи друго. Много е важно човек да запази доброто в себе си, да се съхрани като човек, защото всичко е преходно. Днес имаш много блага, утре може да ги нямаш…

Отправи послание към читателите на Добрич онлайн!
Пожелавам им да са живи и здрави на първо място, да обичат и почитат родители си, защото те са най-важните хора в нашия живот. Пожелавам на всички едно незабравимо, изпълнено с емоции лято, да слушат и подкрепят българската музика!