Протестиращи майки от Добрич: Вероятно социалният министър е притиснат да подаде оставка

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков е единственият, който беше с нас и ни подкрепяше. Вероятно той е бил притиснат да подаде оставка, но от кого, как и защо на този етап не мога да коментирам.

Протестиращи майки от Добрич: Вероятно социалният министър е притиснат да подаде оставка

Това заяви пред Добрич онлайн Стела Илиева – организатор на протеста „Палатков лагер – Системата ни/ ги убива” в Добрич по повод разпространената информация, че социалният министър е подал оставка и тя е приета от премиера Бойко Борисов. От Министерски съвет разпространиха информация, според която Бисер Петков се оттегля заради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.



„Днес майки от палатковия лагер в София са имали среща с омбудсмана Мая Манолова и експерти от Министерството на труда и социалната политика. След това е имало разговор с Бисер Петков по телефона и е било решено, че Законът за лична помощ ще бъде приет. Само след два часа министърът подава оставка”, сподели Стела Илиева. Тя допълни, че имат догадки от кого е бил притиснат.

Протестът „Палатков лагер – Системата ни/ ги убива” стартира в София на 1 юни. Майки на деца с увреждания опънаха палатка пред Народното събрание с искане за спешно приемане на Закон за лична помощ. Добрич бе вторият град в страната, който се присъедини към протеста. Вече шести ден родители на деца с увреждания са в палатка пред сградата на Общината.

От днес към протеста „Палатков лагер – Системата ни/ ги убива” се включиха и Варна и Бургас. На 15 юни ще се присъединят и майки от Русе.

Ще протестираме до приемането на Закона за лична подкрепа, категорична е Стела Илиева.