Общински съветник от Добрич с почетен знак за развитието на руско-българските отношения

С Почетен знак за особен принос за развитието и укрепването на руско-българските отношения бе удостоен съпредседателят на Областната организация на национално сдружение „Русофили“ и общински съветник от БСП в Добрич Боян Саркизов.

Общински съветник от Добрич с почетен знак за развитието на руско-българските отношения

Това стана на специална церемония в рамките на 18-ата конференция на Федерацията на руските съотечественици в България, която се проведе преди дни в Слънчев бряг. Саркизов получи плакет, грамота и материална награда. 



Отличията се връчват ежегодно от 2001 година досега на заслужилите приятели на Русия, обясни общинският съветник. Той посочи, че те са за принос в изучаване на руски език, за разпространяване на руската култура и за съпричастност към православието, както и за добрите взаимоотношения между руския и българския народ като цяло.

Направиха ми много голямо впечатление прекрасната церемония и тържествеността при раздаването на наградите, сподели за Добрич онлайн Боян Саркизов. Той разказа, че всеки един от отличените и дейността му са били представени подробно по време на церемонията. След връчването на наградите се състоя концерт, на която имаше както руска поп музика, така и балет и опера, а вечерта бе даден коктейл, допълни общинският съветник.