2.5 милиона лева ще струва ремонтът на пътя Добрич - Албена, който започва в следващите дни

В следващите дни започва същинската част по ремонта на пътя Добрич – Албена, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” за Телевизия Добрич.

2.5 милиона лева ще струва ремонтът на пътя Добрич - Албена, който започва в следващите дни

Преасфалтирането ще струва около 2.5 милиона лева.



В началото на седмицата започна ремонтът на второкласния път II-71 Силистра - Добрич - Оброчище, в участъка от началото на село Стефаново до разклона за село Одърци, в посока курортен комплекс Албена, съобщиха от АПИ, в отговор на поставените от ТВ Добрич въпроси. Предвидено е полагането на нова асфалтова настилка, възстановяване на отводняването, подравняване на банкетите, нова хоризонтална маркировка и т. н. В момента се извършват подготвителните дейности, а в следващите дни започва и фрезоването на настилката. 

Ремонтните дейности ще се изпълняват без спиране на движението и е необходимо шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената сигнализация, напомнят от АПИ. От дружеството, което отговаря за поддържането на републиканските пътища в област Добрич, е изискано на обекта да се работи максимално мобилизирано, за да може планираните дейности да завършат колкото се може по-бързо, предвид предстоящия туристически сезон. 

Индикативната стойност на ремонтните дейности е около 2.5 милиона лева. Останалата част от пътя - от Добрич до Оброчище, ще бъде изкърпена със студен асфалт.