Детската млечна кухня в Добрич с нови придобивки

Нови придобивки, дарени от „Есетере България“, вече са доставени в Детска млечна кухня в Добрич. Кухнята, която бе ремонтирана със средства на компанията вече разполага с нов автомобил, климатик, фризер, заленчукорезачна и картофобелачна машина, както и 12 броя термокутии, необходими за транспортирането на кулинарната продукция.

Детската млечна кухня в Добрич с нови придобивки

Новият автомобил ще служи на заведението, за да може кулинарната продукция навреме да бъде доставена до потребителя. Кухненското обзавеждане ще допринесе за приготвяне на качествена, здравословна и разнообразна храна за най – малките граждани на Добрич. С дарените средства на стойност 42810,00 лв са ремонтирани и сервизните помещения в заведението. Храната в Детската кухня се приготвя по рецепти от „Сборник за здравословно хранене на деца до 3 годишна възраст“, утвърден от Министерството на здравеопазването. Изготвят се седмични менюта, които се сменят на три месеца според сезона. Детската млечна кухня приготвя всеки ден храна за две възрастови групи - около 1000 - 1200 порции. Предлага се тристепенно меню, съобразено с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти, като плодовете и зеленчуците са съобразени със съответния сезон. Храната отговаря по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм. От тази услуга в момента се възползват около 400 потребители. За последните три години услугата на детската кухня се използва от 1150 потребители и са приготвени 197 320 обяда.



От месец май 2017 г. се въведе и услугата „Доставка до адрес“, която се прие с одобрение от родителите. Регистрираните родители, които желаят да получават приготвената храна на желания адрес вече наброяват 170. Доставката осигурява спокойствие и удобство.

 

Община Добрич ще продължи съвместната инициатива с „Есетере“, която датира от три години, да направим децата на Добрич щастливи и да подобрим услугите за тях.