Четирима млади творци от „Литературната къща“ с награди от конкурса „Искри 2018“ на БНР

Четирима възпитаници на клуб за творческо писане „Литературната къща“ в Добрич с ръководител Генка Петрова са сред децата, които са победители в националния конкурс за литературно творчество „Искри 2018“.

Четирима млади творци от „Литературната къща“ с награди от конкурса „Искри 2018“ на БНР

Това са Габриела Господинова /на 11 години/, Татяна Иванова /15 г./, Александър Петров /16 г./ и Рени Хинева /16 г./



Националният конкурс за детско творчество „Искри“ на програма „Христо Ботев“ на БНР се проведе за 35-и път, той е насочен към  деца, които обичат да пишат. Конкурсът не налага задължителна тема. Участниците сами определят и жанра – приказки, разкази, стихотворения, гатанки и др.

Победителите се определят от опитно литературно жури, няма класиране на първо, второ и трето място. Отличените деца са от цяла България, както и българчета, живеещи извън пределите на страната. 

Тази година журито бе в състав: Иван Голев, Николай Милчев, Виктор Самуилов, Весела Фламбурари и Ирина Вълчанова. То отличи 22 деца, определени са и четири поощрителни награди. 

Победителите в националния конкурс “Искри 2018” можете да чуете в ефира на БНР от 9 часа на 17 юни, неделя. Предаването ще се излъчва директно от НДК, клуб „Перото“.