Конкурси за управители на ДКЦ II и Центъра за психично здраве ще проведе Общината

Конкурси за управители на “Диагностично-консултативен център-II-Добрич” EООД и „Център за психично здраве д-р П. Станчев – Добрич” ЕООД ще се проведат на 27 юли, реши Общинският съвет. На заседанието днес бяха определени и комисиите, които ще изберат новите управители.

Конкурси за управители на ДКЦ II и Центъра за психично здраве ще проведе Общината

Провеждането на конкурсите се налага заради изтичане на сроковете на сключените договори за възлагане на управление на двете лечебни заведения – на управителя на ДКЦ II д-р Валери Веселинов на 1 септември, а на управителя на Центъра за психично здраве д-р Наталия Борисова – на 15 юли. С цел неизпадане в ситуация на изтекъл договор след 15 юли, д-р Борисова е назначена за временен управител на търговското дружество.


Конкурсите ще се проведат на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидатите на програма за развитието на дейността на лечебното заведение за тригодишен период и събеседване с кандидатите.

Изисквания към кандидатите за управител на ДКЦ II е да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина или дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или да са образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/ или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Желаещите да управляват диагностично-консултативния център трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар или икономист, а тези с образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина или дентална медицина - да имат придобита специалност. Не трябва да са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Кандидатите за длъжността управител на Центъра за психично здраве трябва да имат висше образование на образователно-квалификационна степен "магистър" с призната специалност по психиатрия и с квалификация по здравен мениджмънт, да имат най-малко пет години трудов стаж в областта на висшето образование и да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.