Читалище „Добрич - 2017” се отказа от искането си за безвъзмездно ползване на част от сградата на СОУ „Дора Габе”

Народно читалище „Добрич - 2017” се отказа от искането си да ползва безвъзмездно два етажа от сградата на бившото СДУ „Дора Габе”.

Читалище „Добрич - 2017” се отказа от искането си за безвъзмездно ползване на част от сградата на СОУ „Дора Габе”

Това бе заявено от председателя на читалището Николай Нейчев на заседание на Общинския съвет. Последва оттегляне от страна на зам.-кмета Елка Димова на внесената докладна записка, с която се предлагаше учредяване на безвъзмездно право на ползване на част от имота от НЧ „Добрич – 2017”.


Причина за обявения отказ от Николай Нейчев бе взетото решение от ОбС при предоставяне на двата етажа на бившето училище да бъдат извадени физкултурен салон и актова зала. Искането за това бе направено от два спортни клуба, които развиват дейност в тези помещения, през годините са направили инвестиции, а спортистите им имат постигнати успехи в национален и световен мащаб. Техните председатели заявиха, че предпочитат да са самостоятелни и да продължат да плащат наем на Общината, макар и да се предвижда той да бъде увеличен с промени в една от наредбите на ОбС.

Без салон и актова зала ние няма как да имаме публична дейност, няма как да организираме състезания и концерти, мотивира оттеглянето на искането на НЧ „Добрич – 2017” Николай Нейчев.