Шест сребърни медала и един бронзов за добрички плувци от Международен турнир в Хърватия

Отлично се представиха плувците на СКПС „Добруджа” с треньор Веселин Нейков на Международен турнир в Хърватия. Добричките състезатели спечелиха в девет дисциплини общо седем медала - шест сребърни и един бронзов.

Шест сребърни медала и един бронзов за добрички плувци от Международен турнир в Хърватия

Силният турнир се проведе на 26 май в град Риека. Сили мериха 455 деца от осем държави - Германия, Словения, Словакия, Сърбия, Македония, Албания, България и Хърватия.




Радо Нейков завоюва три сребърни медала – в дисциплините 50 метра кроул, 50 метра бътерфлай и 50 метра гръб. Той стана носител и на специалната награда на FINA /Световна плувна федерация/ - за най-много точки по време на турнира.

Мая Василева грабна два сребърни медала – в дисциплините 100 метра гръб и 100 метра кроул, и един бронзов на 200 метра съчетано плуване.

Лъчезара Апостолова спечели сребърен медал на 50 метра бътерфлай.

Това е изключително голям успех за децата, коментира за Добрич онлайн Веселин Нейков. Той разказа, че турнирът се е провел на Олимпийски 50-метров басейн с 10 коридора, такъв в България няма.



Междувременно състезатели на Веселин Нейков се представиха отлично и на плувния турнир „Здравей, лято” във Варна. Калоян Сърбов спечели два сребърни медала – в дисциплините 200 метра кроул и 50 метра гръб. При най-малките Георги Димитров грабна сребро на 50 метра бътерфлай. Витомир Новачев е също със сребро на 50 метра гръб. С два бронзови медала се окичи Георги Иванов – на 50 и на 100 метра бруст.

Благодаря на родителите на децата, че са неотлъчно до мен и ни подкрепят, и на спортна база „Изида”, сподели Веселин Нейков.

Още изпитания предстоят на плувците от СКПС „Добруджа”. На 9 и 10 юни златните рибки на Добрич ще участват в Международен турнир в Букурещ, Румъния. През юли пък ще мерят сили в Държавния шампионат по плуване, който ще се проведе в Благоевград.