Първо място за талантите на „Алексия” на „Гимнастрада – Зона Север”

Още едно престижно класиране постигнаха талантливите възпитаници на спортен клуб „Алексия” с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова. Добричките грации завоюваха първо място на републиканското първенство по масов спорт "Гимнастрада - зона Север", което се проведе вчера в зала „Дунав” в Русе.

Първо място за талантите на „Алексия” на „Гимнастрада – Зона Север”

Сили в надпреварата мериха над 490 участници от различни възрасти. В състезанието се включиха 14 спортни клуба от девет града в Северна България. То бе организирано от спортен клуб "АКРО" в Русе, с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Русе.

Възпитаничките на „Алексия” пребориха конкуренцията и станаха първи в категория „Гимнастика с танц без уред” във възрастова група 12-16 години.

„Нашите момичета са направили добро впечатление още на загрявката, радвали са се на изключителен интерес от съдии и публика – сподели за Добрич онлайн Севдалина Мавродиева-Нейкова. - Огромен интерес са предизвикали и красивите костюми на водни лилии, които са изработени в ателието на „Алексия” от Анелия Мавродиева. Поради отсъствието ми по повод Световния шампионат в Пореч, Хърватия, с тях беше помощник-треньорката Ваня Колева, която блестящо се справи със всичко нужно по участието на момичетата”.

Със спечеленото първо място в Русе спортен клуб „Алексия” добива правото да участва в държавното първенство „Гимнастрада”. То ще се проведе на 30 юни и 1 юли в София, домакин е ЦСКА. „Алексия” ще участва с 4 съчетания с танц с общо 76 състезателки на възраст от 7 до 17 години.

Мавродиева изказва благодарности на Община Добрич – за моралната и финансова подкрепа за двете мероприятия, в които участва „Алексия” – Световния шампионат в Пореч и „Гимнастрада” в Русе. Благодари също на децата, на техните родители и на спортна база „Изида” – за условията за подготовката, които предоставя на клуба.