Запали се влакът София - Варна, няма жертви

Пожар горя във влак по линията София - Варна. Всички 214 пътници са били евакуирани и няма пострадали. Огънят е тръгнал от локомотива и се е прехвърлил в следващите два вагона, а пожарни коли дълго не можеха да стигнат до мястото на спирка Ресен край Велико Търново.

Запали се влакът София - Варна, няма жертви

Пореден инцидент с влак вдигна на крак пожарната, но за щастие инцидентът се размина без жертви и пострадали.


В 17,30 ч е получен сигнал за пожар във влак по линията София - Варна. Влакът е спрян на спирка Ресен край Велико Търново и са евакуирани на безопасно място всички 215 пътници.

 

Огънят е тръгнал от локомотива и вероятно е предизвикан от технически проблем с вентилатор. Въпреки опитите да бъде погасен с всички налични пожарогасители, пожарът не е бил  овладян и е тръгнал към първи и част от втори вагон.

 

Огънят горя близо 3 часа, а изпратените от Горна Оряховица пожарни коли повече от час не можеха да стигнат до мястото на пожара заради пресечената местност и липсата на път.

Малко след 20,00 ч пожарът беше локализиран и малко по-късно вече напълно потушен.

Пътниците са били транспортирани до гара Павликени, а от там с четири автобуса – до Горна Оряховица, откъдето ще продължат пътя си.

 

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски назначи комисия за разследване на пожара, съобщи пресцентърът на министерството.

 

Това е пореден инцидент с пожар във влак в последния месец. На 29 юни пътническият влак Червен бряг - Монтана спря принудително край Враца заради запалване, а на 10 юни локомотив на товарен влак се запали на входа на Симеоновград.