С 24 хил. лв. Община Генерал Тошево ще финансира подмяната на водопровода по ул. „Пирин планина“

Продължава успешната политика на местната управа за финансиране на дейности по ВиК инфраструктурата в общината

С 24 хил. лв. Община Генерал Тошево ще финансира подмяната на водопровода по ул. „Пирин планина“

С 24 хил. лв., включени в бюджет 2018 на Община Генерал Тошево, ще се обезпечат строително-монтажните работи по подмяна на магистралния водопровод, който се явява най-невралгичния участък от ВиК системата в града. За целта между Общинска администрация и „Водоснабдяване и канализация“ АД гр. Добрич е сключен договор.


В момента върви подмяна на водопреносното трасе, след което изкопът ще бъде затворен. Тръбите, които се поставят, са дебелостенни и притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлотационнен живот. През лятото, когато е активният пътно-строителен сезон, улицата ще бъде изцяло асфалтирана.

Очакванията са след изпълнение на разписаните договорености да намалеят физическите загуби по вътрешната водопроводна мрежа и натискът върху водопроводните съоръжения, а това ще облекчи съществено положението в този район на града.

Темата за честите аварии по водопроводната мрежа в община Генерал Тошево е сред най-актуалните. Това е причината само през последните три години от общинската хазна да бъдат заделени над 100 хил. лв. за подмяна на ВиК инфраструктура както в града, така и в част от междуселищните трасета.