Д-р Бисер Ботев: Случаите на агресия в Спешно отделение са ежедневие

35-годишният мъж от Крушари, който счупил прозорец на ПВЦ врата на Спешното отделение на болницата в Добрич, е буйствал и заплашвал лекарите.

Д-р Бисер Ботев: Случаите на агресия в Спешно отделение са ежедневие

Както Добрич онлайн писа, инцидентът се е случил снощи в 20.45 часа. 



Мъжът е придружавал съпругата си, която е имала оплаквания в областта на окото. Той е настоявал тя да бъде прегледана веднага и е блъскал по стъклените врати на шоковата зала в Спешното отделение. В момента, в който дежурният лекар се е приближавал към вратата, той е успял да я счупи. 

„За щастие, лекарката не е пострадала при счупването“, коментира за Добрич онлайн зам.-директорът на многопрофилната болница д-р Бисер Ботев. Мъжът се е самонаранил и е бил обработен от завеждащия отделението д-р Калоян Куртев, а жена му е била прегледана и насочена за лечение при очен лекар във Варна, тъй като болницата не разполага с такива специалисти. Д-р Ботев сподели, че мъжът не е посегнал на нито едно от медицинските лица, но е заплашвал екипа и се е държал много агресивно. Той поясни, че няма как лице, което не се транспортира от линейка, да бъде прието в шокова зала на момента. 

„Подобни инциденти са ежедневие, за съжаление. Дори вече колегите не ги приемат за нещо ненормално, за да ги рапортуват, но в този случай е имало повреждане на имущество“, заяви д-р Ботев. Той допълни, че адвокатът на болницата вече е завел иск за нанесените щети към 35-годишния мъж.