Победителите от международното Лингвистично Кенгуру от СУ „П. Р. Славейков“ получиха медалите си

Победителите от международното Лингвистично Кенгуру от СУ „П. Р. Славейков“ получиха медалите си
За втора поредна година учениците от трети до дванадесети клас в СУ „П. Р. Славейков” приеха поканата и участваха в международното състезание Лингвистично Кенгуру. Конкурсът се организира от Института за образователни технологии ИДЕЯ, Букурещ, и Фондацията за европейска интеграция СИГМА, Букурещ.

На официална среща преди дни в Заседателната зала, организирана от обединението на преподавателите по чужди езици, се връчиха медалите на отлично представилите се 46 участници в състезанието.


Надпреварата се посреща с голям интерес от малките и големите ученици. Училищното ръководство с гордост поздравяват за отличното представяне Виктория Данаилова, трети клас, с максимален резултат, както и убедително представилите се Ана-Мария Добрева и Николета Чобанова, също от трети клас.


Сред четвъртите класове максимален брой точки отбеляза с представянето си Екатерина Вълчанова, а отлично се справиха Максим Мирославов, Димитър Христов, Веселина Стефанова, Максим Радев и Ивайло Ивелинов.


Медалисти от пети клас са Любов Янакиева с максимален брой точки, Александър Леков, Велислав Бешков, Ивайло Пеев и Светослав Близнаков.


От шести клас Мартин Манев е с отличен резултат, следван от Невена Панчева и Георги Димитров, Никол Димитрова и Ана-София Станчева.


В седми клас начело са Димитрина Германова, Васил Георгиев, Александра Искренова, Ивайла Стойчева, Ана-Бел Каракашева.


Задълбочени познания по английски език и отличен резултат в състезанието показаха абитуриентката Василена Андонова, десетокласникът Живко Христов и Беркай Сунай от единадесети клас.


Поздравления и благодарност за успехите на всички участници изразиха заместник-директорите Анна Иванова, Сийка Колева, Велин Колев, а от името на преподавателите по английски език победителите бяха поздравени от Иглика Бъчварова.


Специални гости на събитието бяха младшите посланици на Европейския парламент от 10 а клас. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+