Ремонтират бул. „Добруджа“ и ул. „Никола Петков“ по програма Интеррег

Днес кметът на Добрич Йордан Йорданов е в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в София за подписването на договор по проект „Подобряване на връзката с TEN-T мрежата в трансграничния регион Меджидия – Добрич“ по програма Интеррег V-А Румъния – България, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова.

Ремонтират бул. „Добруджа“ и ул. „Никола Петков“ по програма Интеррег

Стойността на проекта е 7 988 762,55 евро, а бюджетът за Община град Добрич е в размер на 4 134 860,92 евро. 


Предвидените обекти на интервенция за Добрич са бул. „Добруджа“ – двете платна от кръговото кръстовище на кв. „Рилци“ в посока център, 2 х 2810.00 м до бензиностанция „ШЕЛ“ и мост над жп линия при км. 2+750 по бул. „Добруджа“, както и ул. „Никола Петков“ с дължина 2012 метра.

Росица Йорданова посочи, че проектното предложение е изисквало много труд и резултатът е факт благодарение на едногодишните съвместни действия между общините Добрич и Меджидия. Проектът е оценяван на два етапа и на 8 и 9 февруари Управляващият орган в Сектератиата в Калараш е информирал, че е събрал 86 точки, класиран е и трябва да се подготвят документите за подписване на договора, което е факт.

Срокът на договора е 36 месеца. Вече са обявени обществените поръчки. Оферти се приемат от 14 май до 25 юни, след което комисия ще ги отвори и ще започне разглеждането им по същество.