Условно наказание и 5000 лева глоба получи наркодилър от Каварна

Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок получи 25-годишен мъж от Каварна за притежание и разпространение на наркотици, чиято обща стойност възлиза на 3437.76 лева.

Условно наказание и 5000 лева глоба получи наркодилър от Каварна

До наказанието се стигна, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между Стефан С. и прокуратурата. Той ще плати и глоба от 5000 лв., както и направените по делото разноски в размер на 1179.71 лева.



Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 4 ноември 2017 г. в Каварна, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 30.94 грама амфетамин и кофеин, 1.11 грама кокаин и 82 пакетчета с марихуана, с общо тегло 384.79 грама.

Мъжът призна, че на същата дата продал на купувач от Каварна 4.87 грама марихуана, на стойност 29.22 лева.

Той декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите параметри и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Възпитателните грижи за условно осъдения бяха възложени на съответния районен полицейски инспектор по местоживеенето му.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

В отделно заседание съдът разпореди иззетите като веществени доказателства наркотични вещества и една електронна везна да бъдат унищожени.