Симеон Желязков отпадна от „Гласът на България”

Симеон Желязков от Добрич отпадна от музикалния формат на бТВ „Гласът на България”.

Симеон Желязков отпадна от „Гласът на България”

Тази вечер бе първият концерт на живо и певците, които продължават на полуфиналите, бяха определени с гласуване с SMS-и, а не от треньорите си.



Симо, който бе в тима на Графа, не успя да се пребори със своите съотборници Мария, Рафаел и Ягода.

Симеон Желязков започва де пее на 6-годишна възраст в детска градина №8 „Бодра смяна” в Добрич при вокалния педагог Стефка Димитрова. Първата песен в репертоара му е „Любовта на кралете”. До постъпването си в първи клас талантливото момче има 14 награди от национални и международни фестивали и конкурси.

Училищния праг прекрачва в СУ „Св. Климент Охридски”. Заради вокалните си педагози Светлана и Емил Струнджеви, които се преместват в София и създават арт-център „Стринджендо”, цялото семейство на момчето също отива в столицата когато е във втори клас. Симо, а по-късно и сестра му Татяна, която също има много награди в пеенето, учат в националното музикално училище „Любомир Пипков”. След това са студенти – Симеон в Нов български университет с поп и джаз пеене, а Татяна - в консерваторията с флейта. Година след началото на следването си Симеон кандидатства и е приет в университет в Амстердам, Холандия, отново с поп и джаз пеене.

В момента пее в групата „Funky Miracle”.