СУ "П. Р. Славейков" изпрати своите абитуриенти

СУ "П. Р. Славейков" изпрати своите абитуриенти
Тържествено и трогателно, с много усмивки, закачки и позитивни емоции, абитуриентите от Випуск 2018 на СУ ”П. Р. Славейков” се разделиха със своето училище и със своите учители.

Красиви и усмихнати млади хора, изпълнени с мечти, сили, амбиции, любов – това са зрелостниците от 12 а клас – паралелката с профил „чуждоезиков – английски език”, с класен ръководител г-жа Соня Славова. Те за последен път прекрачиха прага на родното училище, за да споделят с близки, съученици, учители и приятели трепета на празника.


За доброто настроение в Актовата зала на училището помогнаха скечът за избор на актьори за филма „Титаник”, страхотните изпълнения на Димитрина Германова и Максим, виртуозният танц на театър „Дея”. Всички се раздадоха на сцената и тяхното вълнение се предаде на цялата публика.


Всеки славейковец ще се връща в училище винаги с носталгия, защото в каквато и посока да поеме животът, едно е сигурно – между стените на класните стаи всеки оставя частица от себе си.


Абитуриентите благодариха на своите учители, че са ги напътствали, че са били до тях в трудни моменти, че са им помогнали да пораснат. Със своите послания към всеки от преподавателите си те изразиха своята обич и благодарност за грижите и усилията, за всеотдайния труд и търпението, проявени към тях през годините.


„Когато бяхме на пет, големите ни питаха какви искаме да станем, като пораснем. А ние отговаряхме с най-обикновени професии – астронавти, президент, галактически стопаджии или принцеси. Когато бяхме на десет, големите ни попитаха отново. Ние отговаряхме по-различно: рокзвезди, актьори или принцеси. Сега обаче ние пораснахме и всички очакват конкретен отговор. Сега не е време за бързи и сложни решения. Сега е времето, в което можем да правим грешки, да хващаме грешния влак и да пристигаме на чужда гара, да се влюбваме – отново, да си променяме мнението и след това да го променим отново, защото нищо не е вечно”, каза Даниел, от името на всички абитуриенти.


Класната на 12 а, г-жа Соня Славова, поднесе изненада на момчетата и момичетата и заедно, развълнувани и разплакани, казаха последно „сбогом” на училищния живот.


„Бъдете отговорни и целеустремени, мечтатели и добри приятели и никога не забравяйте своето училище”, се обърна към абитуриентите директорът Георги Георгиев.
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+