Три армии от Втората световна война оживяват в Нощта на музеите в Каварна

Три армии от годините на Втората световна война ще оживеят в Нощта на музеите в Каварна.

Три армии от Втората световна война оживяват в Нощта на музеите в Каварна

Реконструктори от Регионален клуб “46-и пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция” ще представят въоръжение, униформа и снаряжение на Българската армия от периода 1941-1944 година, Червена армия и Вермахт.

Военно-историческата реконструкция на трите армии е организирана от Община Каварна и Историческия музей в крайморския град. Възстановчиците ще покажат униформи – оригинални и пълни копия, автентично снаряжение и оръжие – хладно и огнестрелно - стрелково и автоматично, използвано в годините на най-големия военен конфликт в световната история.
Регионален клуб “46-и пехотен полк” има богат международен опит от над 20 участия в класни военноисторически възстановки на темата Втора световна война зад граница. Реконструктори от добричкия клуб са представяли града ни и България в мащабни международни събития в Русия, Украйна, Чехия, Беларус, Естония и др.

Представянето на трите армии в Каварна е на 18 май /петък/ от 18.30 часа

В Нощта на музеите Общината и Историческият музей в Каварна са подготвили и още една изненада за жителите и гостите на добруджанския крайморски град. От 17.30 часа на 19 май ще бъде открита изложбата “Антично въоръжение от първото хилядолетие преди Христа” с експонати от фонда на Регионален исторически музей – Шумен.