Предстоят ремонти на улици в Добрич по проект за почти 5.5 милиона лева

За оценка в Междинното звено е внесен поредният проект за реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич по оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи кметът Йордан Йорданов.

Предстоят ремонти на улици в Добрич по проект за почти 5.5 милиона лева

Проектът е на обща стойност 5 437 000.



В зоната с преобладаващ социален характер - ЖК „Балик“, се предвижда реконструкция на 24 877 кв. м улично платно и тротоари и благоустрояване на 13 722 кв. м. Предвидените дейности са по ул. „Теменуга“ - благоустрояване, озеленяване и реконструкция на комбинирана детска и спортна площадки, и по ул.“Детелина“ (от ул. „Тракия“ до ул. „Роза“).

В зоната с публични функции с висока обществена значимост - Централна градска част, ще бъде извършена реконструкция на 33 656 кв. м улично платно и тротоари и благоустрояване на 2 846 кв. м. По ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ (от бул. „Добричка епопея“ до паркинг на хотел „България“) е предвидено благоустрояване, озеленяване и изграждане на нова комбинирана детска площадка, тенис маса и фитнес уреди. Дейности ще бъдат извършени и по ул. „Георги Кирков“ (от ул. „Цар Петър“ до бул. „25 септември“), ул. „Максим Горки“ (от ул. „Независимост“ до бул. „3 март“) и ул. „Стоян Михайловски“ (от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Максим Горки“).

Предвидените строително-монтажни дейности имат за цел да осигурят подобряване на състоянието на уличната мрежа, прилежащи тротоари и зони за паркиране, повишаване на комфорта на пътуване и подобряване на пропускателната възможност на възлова пътна инфраструктура, подобряване на безопасността, облагородяване на междублоковите пространства, сподели Йордан Йорданов. Той съобщи, че до около два месеца ще излязат оценките на тези улици и ще се пристъпи към провеждане на избор на изпълнител.