Отборът на Добрич - шампион на областта по билярд за втора поредна година

Отборът на Добрич - шампион на областта по билярд за втора поредна година
Отборът на Добрич „Mystery” стана за втора поредна година шампион по билярд за Добричка област.

Днес той игра срещу тима на Каварна "No Limit Billiard Club" и надделя с 8:3. Добричкият отбор получи купа и златни медали.

Традиционното отборно областно първенство по билярд се проведе в Каварна, домакин бе "No Limit Billiard Club". Надпреварата премина при перфектна организация от страна на собственика на тима Георги Желев.

Капитан на отбор "Mystery" – Добрич за втори пореден път бе Мартин Иванов – трикратен годишен шампион на града. Той отново заложи на рекордьора по спечелени титли в Добрич Николай Карагеоргиев – Шпикера и на Димитър Узунов, за когото това е пето поредно участие на областното първенство. Новото име в отбора бе на 17-годишния талант Емо Ангелов – вицерепубликански шампион на България за юноши на девета топка, бронзов медалист на осма и бъдещ участник на Европейското първенство по билярд за състезатели до 19 години през това лято.Капитан на "No Limit Billiard Club" – Каварна бе Георги Желев, който е достигал до пето място на републиканско първенство по билярд за мъже. В състава бяха още Димо Ангелов и Петър Атанасов, които вече са ставали областни шампиони и имат сериозен опит от републикански и регионални турнири, както и Кристиян Евелинов, който успешно съчетава на високо ниво два спорта – той е и футболист на „Калиакра”.

Първите 3 издания на отборното областно първенство по билярд бяха спечели от домакините от Каварна. През миналата година тимът от Добрич за първи път стигна до победата.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+