Отборът на Добрич - шампион на областта по билярд за втора поредна година

Отборът на Добрич „Mystery” стана за втора поредна година шампион по билярд за Добричка област.

Отборът на Добрич - шампион на областта по билярд за втора поредна година

Днес той игра срещу тима на Каварна "No Limit Billiard Club" и надделя с 8:3. Добричкият отбор получи купа и златни медали.

Традиционното отборно областно първенство по билярд се проведе в Каварна, домакин бе "No Limit Billiard Club". Надпреварата премина при перфектна организация от страна на собственика на тима Георги Желев.

Капитан на отбор "Mystery" – Добрич за втори пореден път бе Мартин Иванов – трикратен годишен шампион на града. Той отново заложи на рекордьора по спечелени титли в Добрич Николай Карагеоргиев – Шпикера и на Димитър Узунов, за когото това е пето поредно участие на областното първенство. Новото име в отбора бе на 17-годишния талант Емо Ангелов – вицерепубликански шампион на България за юноши на девета топка, бронзов медалист на осма и бъдещ участник на Европейското първенство по билярд за състезатели до 19 години през това лято.



Капитан на "No Limit Billiard Club" – Каварна бе Георги Желев, който е достигал до пето място на републиканско първенство по билярд за мъже. В състава бяха още Димо Ангелов и Петър Атанасов, които вече са ставали областни шампиони и имат сериозен опит от републикански и регионални турнири, както и Кристиян Евелинов, който успешно съчетава на високо ниво два спорта – той е и футболист на „Калиакра”.

Първите 3 издания на отборното областно първенство по билярд бяха спечели от домакините от Каварна. През миналата година тимът от Добрич за първи път стигна до победата.