Ветеринарната гимназия в Добрич ще се сдобие с хирургична зала за дребни животни

„Първа копка” по проект „Реконструкция и модернизация на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов” бе направена днес от кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Ветеринарната гимназия в Добрич ще се сдобие с хирургична зала за дребни животни


Проект „Реконструкция и модернизация на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов” град Добрич” е по процедура на директно предоставяне  „Подкрепа за професионалните училища в република България”. Неговата обща стойност е 1 299 954,78лв., от които 1 104 962,57лв. европейско финансиране и 194 993,21 лв. национално съфинансиране.


Дейностите, които са предвидени по проекта, са реконструкция и модернизация на учебната  сграда и физкултурния салон, изграждане на спортна площадка, благоустройство на прилежащите площи около сградите на гимназията, обзавеждане и оборудване с модерна техника и апаратура.

Ще бъде поставена топлоизолация на външните стени , ще бъдат подменени покривните пространства на двете сгради, ще бъде подменена дограмата на физкултурния салон, ще бъде подменен котелът и ще бъдат монтирани слънчеви колектори за топла вода. 

Ветеринарната гимназия ще се сдобие с хирургична зала с ветеринарно-медицинско оборудване – апарат за инхалационна наркоза, монитор за пациенти, видеоскоп, радионож и микроскопи.

Целите на проекта са подобряване качеството на образователната среда, местата за обучение, спорт и отдих, подпомагане на професионалната реализация на учениците и други. 


„Крайният резултат от този проект ще даде една добра среда за учениците и една по-добра възможност за тяхната последваща реализация”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.