За трета поредна година ПМГ "Иван Вазов" е на първо място в училищното първенство на Добрич

Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич, раздаде над 80 купи на най-добрите училища и отбори за отделните спортове.

За трета поредна година ПМГ "Иван Вазов" е на първо място в училищното първенство на Добрич



За трета поредна година по инициатива на Община град Добрич се проведе награждаване на победителите от общинския етап на ученическите игри. Кметът Йордан Йорданов връчи купи на представителите на училищата - директори, учители и ученици, чиито отбори са се класирали в тройката на отделните видове спорт по пол и възраст.



В продължение на три месеца  в най-масовата спортна проява, организирана от Община град Добрич и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“  се състезаваха  135 отбора с  1267 ученици в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол , волейбол, хандбал и футбол.



Грамоти получиха първите три училища в комплексното класиране, изготвено на база на резултатите и активността във всички видове спорт. Шампионската купа за първото място и този път е за ПМГ "Иван Вазов". 


На второ място е ФСГ "Васил Левски", а на трето - ЕГ "Гео Милев".



Йордан Йорданов изказа своите благодарности към всички участници. „Надявам се, че успехът е постигнат, а именно да върнем децата към спорта“, сподели кметът. Той допълни, че спортът е здраве и образование.