За пети път ще бъде излъчен отборен шампион на областта по билярд

За пети път ще бъде излъчен отборен шампион на областта по билярд
Битката за билярдна Добруджа отново е между Добрич и Каварна.

Традиционното отборно областно първенство по билярд ще се проведе тази събота, 12 май. Арена на това вълнуващо спортно събитие ще бъде отново "No Limit Billiard Club" – Каварна. Първите мачове ще започнат в 12.00 часа, зрителите ще могат да наблюдават изпълненията на най-добрите майстори на щеката в Добруджа през целия следобед, а награждаването се очаква да бъде около 18 часа. Всички любители на този красив и интелигентен спорт са поканени да се насладят на играта.


Отборите на Добрич и Каварна ще бъдат от по четирима състезатели. Всеки от тях ще има по един мач индивидуално в дисциплините осма, девета и десета топка, както и игра на двойки. Отборът, който пръв стигне до 8 победи, ще спечели титлата областен шампион за 2018-та година, купата и златните медали.


Капитан на отбор "Mystery" – Добрич за втори пореден път е Мартин Иванов – трикратен годишен шампион на града. Той отново залага на рекордьора по спечелени титли в Добрич Николай Карагеоргиев – Шпикера и на Димитър Узунов, за когото това е пето поредно участие на областното първенство. Новото име в отбора е 17-годишният талант Емо Ангелов – вицерепубликански шампион на България за юноши на девета топка, бронзов медалист на осма и бъдещ участник на Европейското първенство по билярд за състезатели до 19 години през това лято.


Капитан на "No Limit Billiard Club" – Каварна е Георги Желев, който е достигал до пето място на републиканско първенство по билярд за мъже. В състава са още Димо Ангелов и Петър Атанасов, които вече са ставали областни шампиони и имат сериозен опит от републикански и регионални турнири, както и


Кристиян Евелинов, който успешно съчетава на високо ниво два спорта – той е и футболист на Калиакра.


Първите 3 издания на отборното областно първенство по билярд бяха спечели от домакините от Каварна, а през миналата година тимът от Добрич за първи път стигна до победата.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+