Дарения за над 120 000 лева прави в Добрич производителят на етерични масла „Есетере“

Дарения за над 120 000 лева прави за Добрич производителят на етерични масла „Ететере“, която преди няколко години построи дестилерия.

Дарения за над 120 000 лева прави в Добрич производителят на етерични масла „Есетере“

Това съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. 



Фирмата отпуска 42 590 лева за ремонт на Млечна кухня. Д-р Баева припомни, че м. г. Общината направи частичен ремонт и закупи ново оборудване на кухненския блок. Сега ще продължи ремонтът на коридорите, сервизните и складовите помещения. Фирмата дарява средства и за закупуване на автомобил за доставка на храна по домовете и по различните пунктове.

Фирма „Есетере“ отпуска и 65 850 лева на Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 1 и 2. Там ще бъде извършена цялостна смяна на ВиК-инсталацията и ремонт на баните и тоалетните. Избраните изпълнители ще започнат дейността си всеки момент. Дарителите ще посетят Добрич през юли, така че дейностите се очаква да приключат до тогава. 20 000 лева дарява производителят на етерични масла за Менторска програма за превенция на дивиантно поведение на лица, които са настанени в ЦНСТ за деца без увреждания 1, 2 и 3. Предоставят се средства и за народно читалище „Пробуда“ в кв. „Рилци“. 

С направените досега дарения от „Есетере“ за Добрич общата им стойност ще надхвърли 150 000 лева. 

Фирмата за пореден път показа, че бизнесът наистина може да бъде социално ориентиран, коментира д-р Баева. Тя изрази надежда жестовете на „Есетере“ да стимулират и останалите представители на бизнеса в Добрич да даряват.