11 души от Кърджалийско село напуснаха ДПС и подадоха молби за членство в ГЕРБ

11 души от Кърджалийското село Велишане напуснаха ДПС и подадоха молби за членство в ГЕРБ. Това съобщи областният координатор на ГЕРБ-Кърджали и народен представител Цвета Караянева. Реално тези хора представляват 10% от избирателите в селото, което се състои от 7 махали и в което право да гласуват имат около 100 човека.

11 души от Кърджалийско село напуснаха ДПС и подадоха молби за членство в ГЕРБ

На събранието хората са се оплакали, че от години селото има сериозни проблеми с водата, пътищата и жовотновъдството, но досега не са получили подкрепа от местната власт в лицето на ДПС. Караянчева разказа, че хората са споделили, че досега са гласували „като в казарма" за ДПС, защото ако не гласуват ще имат проблем с водата и дървата и няма да им дават социални помощи.


 

Хората обаче са заявили, че страха от ДПС в Кърджалийско преминава, защото усещат съдействие от държавните институции. Цвета Караянчева е обяснила на хората, че могат да разчитат изцяло на подкрепата на държавните институции и е поела ангажимент областният управител на Кърджали Иванка Таушанова да направи изнесена приемна в селото заедно с представители от местните служби на НОИ, социално подпомагане, земеделие и ВиК, за да се запознаяте с местните проблеми и да обяснят какви действия могат да бъдат предприети.