Атанас Семов ще уволнява Бойко Борисов

Янев: Ако Семов успее да „уволни” Борисов, РЗС ще назначи бившия вече премиер за шеф на НСО

Атанас Семов ще уволнява Бойко Борисов

Доц. Атанас Семов е човекът, който се нагърби със задачата да уволни премиера Бойко Борисов. Мистериозната кампания с билбордовете с надпис „Аз ще уволня Бойко Борисов” и сайтът www.uvolnenie.org се оказа част от кандидат-президентската кампания на зам.-председателя на РЗС. Това стана ясно на пресконференция, организирана от партията, която започна точно в 13 ч. – часът, в който броячът удари нулата, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.



Доц. Семов обясни, че ако стане президент, ще „уволни” Борисов при спазването на Конституцията и закона.

„Ако бъда избран за президент, първият ми указ ще бъде да внеса в Народното събрание законопроект за изменение на Конституцията, въз основа на който парламентът да се разпусне и да се насрочат избори за Велико Народно събрание, и приемане на нова Конституция. Това автоматично означава прекратяване мандата на правителството”, каза Семов.

Лидерът на РЗС Яне Янев обясни, че от партията са избрали нетрадиционния метод за водене на кампанията, тъй като са репресирани от националните медии.

Янев обеща още сто билборда на ключови места по значимите пътни артерии, най-вече АМ „Тракия” и „Хемус”.

На въпрос относно финансирането на кампанията, той посочи, че 70% от билбордовете по двете магистрали стоят празни и заради това РЗС са получили много добра оферта от една от фирмите, които ги стопанисва.

„Защо никой не пита ГЕРБ колко пари са дали за стотиците си лъскави клубове в страната, РЗС няма и 15 клуба, заради това парите, които спестихме, ги инвестирахме тук”, каза Янев. Той обеща, че ако Атанас Семов успее да „уволни” Бойко Борисов, РЗС ще назначи бившия вече премиер за шеф на НСО. „Човекът има опит в тези неща”, допълни Янев. Той каза още, че сайтът www.uvolnenie.org ще продължи да функционира до края на кампанията.

На свой ред Атанас Семов допълни: „Докато изчистим политическата мръсотия от конвенционалните информационни канали, ще използваме неконвенционални методи за информиране на обществото като този”. Семов попита премиера Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова кой са изпратили и по коя разпоредба да премахне част от билбордовете на кампанията.

На въпрос дали зад него стои Алексей Петров, Семов отговори: „нито зад мен, нито зад кампанията или зад партията стои Алексей Петров”. „Доколкото виждам, него го няма тук в залата. Зад мен стоят Яне Янев и 30 млади човека от РЗС”, добави той.

От РЗС обясниха, че все още не са излъчили кандидат за вицепрезидент, но обещаха това да бъде „много светла и много българска фигура”.