Седем награди спечелиха деца от СУ „Св. Кл. Охридски“ от националния конкурс „Музикални бисери“

Поредно отлично представяне на млади таланти от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски“.

Седем награди спечелиха деца от СУ „Св. Кл. Охридски“ от националния конкурс „Музикални бисери“

Възпитаници на учебното заведение спечелиха общо седем награди от националния конкурс „Музикални бисери“, който се проведе преди дни във Варна. Отличени бяха и техните ръководители.  


Целта на „Музикални бисери“ е да даде възможност за изява на талантливи ученици в областта на класическата и популярна музика. Над 100 деца от цялата страна взеха участие в конкурсната програма. Те се състезаваха в няколко раздела – индивидуални изпълнители на класически и електрически инструменти, камерни инструментални групи и ансамбли.

Възпитаници на СУ „Свети Климент Охридски“ успяха да преборят силната конкуренция и да завоюват едни от най-престижните отличия. 

Първа награда в категория Клавишни инструменти – пиано спечели Мария Наскова от четвърти клас, а трета в категория Струнни инструменти – цигулка грабна за Азра Господинова от седми клас.

Призови места завоюваха и учениците, които участваха в раздел индивидуални изпълнители – електрическа и бас китара. С първи награди се завърнаха Станислав Михайлов и Александър Стоянов. Втора награда спечели Василена Георгиева, а трета – Никола Гочев.

Журито присъди наградата за най–атрактивен изпълнител на Мартин Стоянов – бас китара.

Диплом за отлична педагогическа дейност и висок професионализъм получиха преподавателите Силвия Павлова, Мария Маринова и Атанас Капитанов.