200 ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий” създадоха най-дългата книга за патронния си празник

Програма за честване на патронния празник на Средно Училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в град Добрич

200 ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий” създадоха най-дългата книга за патронния си празник

На 26 април от 12:45 часа в двора на училището 120 ученици от I, II, III, IV клас, техните учители и инициаторът - училищният библиотекар Нели Георгиева ще представят най-дългата книга „Влак - приказен чудак“, създадена от над 200 ученици от I - IX клас, включваща преписани текстове от любими литературни творби и илюстрации по тях, във връзка с национална-та инициатива „Маратон на четенето”


На 27 април от 13 часа в училищната зала ще се проведе рецитал, представящ 20 авторски стихотворения на младия поет Преслав Сивков, ученик от XIб клас, под надслов „Моят живот“.

На 4 май от 12:00 часа - Занимателно математическо състезание в училищната зала, с участието на 60 ученици от VI клас, на същия ден от 19 часа ще се проведе ежегодния благотворителен бал на училището в Ресторант „България“

На 8 май от 12:00 часа в училищната зала ученици от Х и ХI клас ще се срещнат с журналистката Мая Щърбанова и изгледат образователния филм „Фалшивите новини и как да ги разпознаваме“, във връзка с националната инициатива „Журналисти в училище“.

На 10 май от 13:00 часа отново в училищната зала ученици от Х и ХI клас ще проведат кръгла маса на тема: „Делото на светите братя Кирил и Методий”, на същия ден от 14 часа  в ДКТ „Дора Габе” ще се проведе кратка музикална-танцувална програма и представяне на пиесата „Объркана приказка“ от талантливите малки актьори на Тодорка Ненова.

На 11 май в 9: 10 ученици от VIII клас ще поднесат цветя на паметната плоча на първото класно училище в Добрич, след което празнично шествие от ученици и учители ще се понесе към паметника на братята Кирил и Методий, последвано от Училищно тържество с кратка литературно-музикална програма и награждаване на призьорите и първенците на училището за 2017/2018 год. В 10:40 часа на 11 май учениците ще се включат в инициативата на Министерство на образованието и науката „Розите на България“ чрез масово танцуване на популярно българско хоро. А от 11 часа малките актьори от IIIв и VIIв клас ще представят пиесата „Опитвам се да кажа, че аз съм новият…“ в ДКТ „Дора Габе”. В двора на училището ще бъдат засадени храсти и дървета от ученици от IIIв клас и техните родители.

На 15 май от 17 часа в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъдат изпратени абитуриентите от випуск 2018.

На 17 май от 13:30 часа в училищната зала ще се проведе Младежко състезание-дебат на английски език по актуални теми, свързани с училищния живот.

На 22 май - Забавен пролетен карнавал и Училищен спортен празник от 10 часа в двора на училището.

На 24 май ще бъде абитуриентския бал на випуск 2018 година в ресторант „Лебед”.