Драгни Драгнев представя новата си книга „Не е в тялото животът“

На 3 май от 17.30 ч. в Галерия „Георги Петров“ (Луксор сити център - Добрич) Драгни Драгнев ще представи последната си книга „Не е в тялото животът“.

Драгни Драгнев представя новата си книга „Не е в тялото животът“

Организатори на събитието са Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Галерия „Георги Петров“. Този път авторът ще предложи на почитателите си нови стихове и есета.



ДРАГНИ ДРАГНЕВ е роден на 5 януари 1939 г. в град Добрич. Дипломира се по специалностите Българска филология и История във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Дълги години работи като журналист във в.”Добруджанска трибуна” и БТА. Първите си стихотворения публикува във вестници и списания във Варна, Добрич и София. Първата му поетична книга „Жътва” излиза през 1976 г. Драгни Драгнев е автор на 9 стихосбирки, на повести, романи, новели и на исторически драми за кан Аспарух и кан Тернел. Написал е публицистичните книги „Кръгът на Дора Габе” , „Нашата Дора Габе” и „Мъдрецът и Птицата”. Основна тема в творчеството му е съдбата на Добруджа в миналото и днес. 

Драгни Драгнев членува в Сдружението на писателите в Добрич, член e и на Съюза на българските писатели. Негови стихове са превеждани на руски, украински и унгарски език.