Четири квартала в Добрич се борят за своята "Ябълка"

Стартира проектът на Доброжънци - "Ябълката 2" (The Spot 2).

Четири квартала в Добрич се борят за своята "Ябълка"

Проектът „_Място” се организира от БГ Бъди Активен и се финансира от фондация Кока Кола. Изпълнител на територията на Добрич е Сдружение „Еко Добруджа”, или както повечето го познават „ДоброЖънци”.


Тази година в проекта участват общо 4 места на територията на град Добрич. Тъй като основната идея на проекта е доброволчество с въздействие, ще се проведе конкурс и на 4-те места. Единственото, което се иска от гражданите е да се ангажират с идеята за местоправенето и да почистят местата, които участват в проекта. Местата са в следните квартали: ЖК "Балик", ЖК "Иглика", ЖК "Добротица" и ЖК "Дружба".

За всяко от местата има отговорници, към които можете да се обърнете за повече въпроси. Критериите, по които ще се оценяват са следните:

1.Брой участници;

2.Подготовка за интервенция;

3.Ясна визия за мястото;

4.Как ще се гарантира устойчивостта.

Мястото, което се справи най-добре ще има шанса да обогати междублоковото пространство, чрез финансиране от Кока Кола.

Тъй като всички Добруджанци имаме за цел да запазим красотата и чара на нашия град, конкурсът е част от инициативата на Община град Добрич – Пролетно почистване.

Датите за конкурса са : 28 април от 10.00 ч. – ЖК "Иглика" и ЖК "Добротица", 29 април от 10.00 ч. – ЖК "Балик" и ЖК "Дружба"

Нека поставим началото на Placemaking-а в град Добрич, като следваме стъпките на проекта “The Spot”- “Доброволчество с въздействие”.