Представят премиерния спектакъл "Пинокио" в ДКТ "Дора Габе"

Държавен куклен театър „Дора Габе” представя премиерния спектакъл „Пинокио”. Постановката се посвещава на 130-ата годишнина от рождението на Дора Габе и 55 години от създаването на ДКТ „Дора Габе”.

Представят премиерния спектакъл "Пинокио" в ДКТ "Дора Габе"

Представлението е по книгата „Приключенията на Пинокио” от Карло Колоди. Режисурата и сценографията са дело на Леонард Капон, участват Мила Боянова, Росен Радев и Румен Куртев.



Пиесата, която направихме има малки различия от оригинала, защото я подчинихме на идеята, наистина ли чак толкова много лъжат децата и трябва ли да бъдат наказвани за това, различаваме ли възрастните лъжата от фантазията и кой лъже повече – тези въпроси нямат директен отговор, макар че целия екип сме на страната на децата и  това си личи, заяви режисьорът и стенограф на спектакъла Леонард Капон.

Пинокио е наказан и носът му пораства за доста невинни лъжи, докато срещата му със всички други герои, които лъжат много по-жестоко и умишлено от него, му причиняват големи страдания с лъжите си, докато той лъже така, че да стане забавно. 

Спектакъла може да гледате на 24 април от 18 часа в ДКТ "Дора Габе".