Обсъдиха промените в Закона за охранителната дейност на среща с управителния съвет на НАФТСО

Проведе се среща на управителния съвет на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана и местна и държавна власт.

Обсъдиха промените в Закона за охранителната дейност на среща с управителния съвет на НАФТСО

На нея присъстваха Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич, Пламен Манушев, народен предствител, Красимир Кирилов, Областен управител, Ангел Петков, директор на Инспекцията по труда, Никола Панчев, директор на ОД на МВР, Пламен Николов, окръжен прокурор. Присъстващите обсъдиха новите промени в Закона за частната охранителна дейност.



„Няма как някой да е успешен охранител, ако не спазва или не знае нормативните уредби“ сподели Пламен Николов. Той заяви, че с присъствието си засвидетелства важността на дейността на охранителната дейност. По негови думи законът няма да намали сивия сектор. „Наясно съм, че това е труден процес“, допълни той.

Повдигна се и въпросът за промяната в закона за минимум средно образование за ръководител и изпълнител на охранителна дейност.

Александър Митев, председател на Управителния съвет на НАФТСО, поясни, че законът позволява допълнителни изключения. По думите му стана ясно, че при наемане на ръководители и изпълнители за охранителна дейност на земеделски обекти няма ограничение в образованието. Това означава, че може да е и основно.

„Законът не е нов. Той надгражда сектора“, сподели Атанас Атанасов, управител на охранителна фирма. Той допълни, че има много проблеми в закона, погледнат през годините назад. По негови думи в новия закон нещата са по-централизирани.