Велотур „Европа в моя Добрич 2018“ ще се проведе през май

В Деня на Европа (9 май) Областен информационен център - Добрич ще проведе Ден на отворените врати по проекти с европейско финансиране.

Велотур „Европа в моя Добрич 2018“ ще се проведе през май

Ще бъдат представени проекти, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., променили живота на жителите на град Добрич. Събитието е част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018“ и ще се проведе и във всички страни от Европейския съюз.



В деня на отворените врати ще се проведе Велотур „ЕВРОПА В МОЯ ДОБРИЧ 2018“, като с велосипеди ще се направи обиколка по обекти финансирани с европейски средства в град Добрич.

Стартът на велосипедната обиколка е в 14:00 часа от сградата на Община град Добрич, където кметът на общината г-н Йордан Йорданов ще разкаже за проектите, които се изпълняват от общината. Участниците с велосипеди ще преминат през цялата централна градска част и ще посетят АЕМО "Стария Добрич" и Дом-паметник „Йордан Йовков“, както и ще се разходят в градски парк „Свети Георги“, чието пълно обновяване бе със средства по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013. 

Велотурът ще приключи Общински младежки център „Захари Стоянов“, където ще се проведе викторина с награди за всички участници. 

В събитието ще се включат младежките работници и младежи от Общинския младежки център „Захари Стоянов“ гр. Добрич, ученици от Финансово – стопанска гимназия „Васил Левски“ – училище посланик на Европейския парламент, както и екипа на Областен информационен център - Добрич.

Събитието е вече позиционирано на картата на „Европа в моя регион 2018“, заедно с още 626 събития на територията на цяла Европа на следният линк: http://ec.europa.eu/regional_policy/bg/policy/communication/euinmyregion/.