Протестиращи: Добруджанци открихме аварията и тя е в кабинета на директора на ВиК

Недоволни граждани излязоха на протест пред сградата на ВиК Добрич днес, заради липсата на вода. Припомняме, че авария лиши жителите на града от водоподаване през последните три денонощия.

Протестиращи: Добруджанци открихме аварията и тя е в кабинета на директора на ВиК



„Днес сме тук да изразим своето недоволство – три денонощия безводие в град Добрич”, заяви един от протестиращите Йордан Йорданов. По негови думи водоноски били осигурени едва на третия ден.  Недоволните граждани искат гласът им да бъде чут в София и властта да разбере най-после, че  в Добрич има голям проблем с дружеството. „Добруджанци открихме аварията и тя е в кабинета на директора на ВиК”, допълни той.


Йордан Йорданов беше приготвил символичен медал за труда на всички от ВиК, които по негови думи едва на третия ден са успели да пуснат водата. 


„Лично на мен ми писна да спират водата всеки ден, или през ден и да са с абсурдни оправдания като аварии, все пак, затова плащаме такса за поддръжка на тази инфраструктура. Не може да се чака да избие някъде  авария и след това  да се действа, а ние да стоим без вода”, заяви Дилян Василев – един от организаторите на протеста.


Исканията на гражданите са  да ползват нормална услуга и водата да спира много по-рядко за нормални профилактики, а не за аварии.


Протестиращите сложиха пред входа на ВиК – Добрич пробита кофа, която по техни думи символизира цялото дружество. „Авария след авария, накрая една пробита кофа – колкото да се налива, толкова се излива”, заяви Дилян Василев.