Добричлии се наредиха на опашки за безплатна вода

Десетки добричлии се възползваха от възможността да се снабдят с вода, след като в продължение на три денонощия безводие мъчи града.

Добричлии се наредиха на опашки за безплатна вода

В 17 часа на четири места в града цистерни на фирма „Еф Си Си” достави живителната течност с цистерни. Вода се раздава на „Христо Ботев” пред „Джеронимо”, т. нар. Пазар в ЖК „Балик” – между „Христо Ботев” и „Орфей”, на уширението на „Никола Петков” над Спортното училище в ЖК „Дружба” и на паркинга на „Тракийски”.




Всяка една от цистерните е с вместимост 15 кубика вода, научи Добрич онлайн от единия от шофьорите - Кольо Кулев. Той сподели, че работи във фирмата от 1992 година и досега не се е случвало да носят с цистерни вода. На пункта на „Тракийски”, където бе той, интерес от страна на гражданите в първите 15 минути нямаше.


Не бе същото обаче положението на други два пункта – на „Балик” „Христо Ботев”. На втория хората идваха с големи туби, за да си налеят вода. „Доволен съм от предприетата инициатива. Добре е, че осигуриха вода след тридневна липса на такава”, каза пред репортер на Добрич онлайн Георги Георгиев, който живее в района.
Многобройни са били и хората, които са се снабдили с вода и в ЖК „Балик”, казаха наши читатели. Когато цистерната пристигнала вече е имало опашка.