Радосвета Симеонова в националния отбор за Балканско първенство по планинско бягане

Състезателката на спортен клуб по лека атлетика „Добруджа-99” Радосвета Симеонова показа за пореден път класа и стана трета на Националния шампионат по планинско бягане, който се проведе вчера на язовир „Жребчево” /Нова Загора/.

Радосвета Симеонова в националния отбор за Балканско първенство по планинско бягане

Тя финишира непосредствено след сребърната медалистка Мая Недялкова от СК "Стратеш"-Ловеч и шампионката Маринела Нинева от "Локомотив”-Дряново. Състезанието е селекция за оформяне на Националния отбор на България за предстоящото Балканско първенство в Врнячка баня, Сърбия, на 5 май.


Симеонова продължава подготовката си с Националния отбор на България на лагер сбор в Сливен, след което ще мери сили на маратон Пловдив.

СКЛА"Добруджа-99" взе участие Националния шампионат по планинско бягане на язовир „Жребчево” с 9 свои възпитаници. Всеки един от тях попадна в челната 10-ка на трудното трасе, което е изпитание за всеки бегач. При девойките младша възраст националната състезателка на клуба Алтен Демирова завърши четвърта, а при юношите старша възраст Алишан Али е седми на 6-километровото трасе.