Здравословни ястия приготвиха деца от ДГ №10 „Слънчице” с родителите си (+Снимки)

Празник „Здравето в храната – щастието в децата” се проведе в група „Звездичка” на детска градина №10 „Слънчице” в Добрич. Организатор бе медицинската сестра в детското заведение Дарина Денчева.

Здравословни ястия приготвиха деца от ДГ №10 „Слънчице” с родителите си (+Снимки)

Пред своите гости и родители малчуганите показаха знания за здравословното хранене и полезните храни. Те рецитираха и пяха песнички, свързани с темата.




Изключително емоционално бе състезанието по приготвяне на здравословни ястия. Децата и техните родители бяха разделени в четири отбора. Всеки от тях имаше задачата за определено време да приготви определено полезно за здравето ястие – плодова салата, зеленчукова салата, здравословни сандвичи и хапки, плодови и зеленчукови шишчета.


Кулинарните умения на участниците в надпреварата бяха оценявани от специално жури, в състава на което бяха директорът на детската градина Пенка Миланова, Севдалина Колева от Регионалната здравна инспекция, Красимира Кирова и д-р Димитрина Петрова от Община Добрич, готвачът в детското заведение Павлета Няголова и помощникът й Светлана Кирякова. Журито се оказа изключително затруднено и обяви за победители и четирите отбора. Децата получиха подаръци от фирма „Фолиарт” и от Регионалната здравна инспекция.


Празникът „Здравето в храната – щастието в децата” бе мероприятие, включено в програмата на Община Добрич по повод Седмицата на здравето.