Фолклорна магия завладя Добрич на V-я Национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF®

Откриха финалния етап на V-я Национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF® България, 2018 г.

Фолклорна магия завладя Добрич на V-я Национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF®

Елка Димова, зам.-кмет на Община град Добрич, отправи поздрави по повод финалния етап на фолклорния преглед от името на Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич. „Радвам се, че сме домакини на тази фолклорна магия, която ни връща към корена и води към стойностното“, каза Елка Димова. Тя допълни, че изкуството е израз на голямата любов към фолклора и автентичното.




Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България / Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства - Асоцииран член на ЮНЕСКО/ е да съхранява духовното и културно наследство. Прегледът на ансамблите е традиция, чрез която да се актуализира състоянието и да се види художественото ниво на българските колективи и ансамбли. Целта е избиране на представителен ансамбъл за международни фолклорни фестивали.


В състава на журито влизат академик Иван Тодоров, един от най-изтъкнатите български хореографи, Стоян Господинов, главен художествен ръководител на ПТФС „Добруджа“ и Емил Павлов, председател на CIOFF® България.

Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“ са едни от домакините за провеждането на този заключителен етап.