Ученици ще събират хартия лист по лист, за да закупят детски книжки

Първата среща по новия проект на регионална библиотека "Дора Габе" „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град” се проведе днес.

Ученици ще събират хартия лист по лист, за да закупят детски книжки

Тя бе за информиране обществеността за целите, които си поставя проекта, за отговорността на всеки от нас да направи своя град по-чисто и привлекателно място за живеене и запознаване на участниците с предстоящите проектни дейности.


Децата имаха задача да фотографират замърсени участъци в града, които обединиха в презентация и я представиха на информационната среща.

Поставено бе началото на кампанията за събиране на стара хартия „Лист по лист”, която ще приключи в края на проекта. Събраната хартия ще бъде предадена за вторични суровини и със средствата - закупена нова детска литература.

Децата, участващи в проекта, получиха книжки за оцветяване с игри и стихчета за опазване на околната среда и разделното събиране на отпадъците, както и аудиодиск с детски песни за екологията и опазване на околната среда. За своята класна стая те получиха контейнер за разделно сметосъбиранне, който ще ползват в училище. Второкласниците поздравиха всички гости с песничка за опазването на природата.

Както вече съобщихме, проектът „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град” е към фондация „Глобални библиотеки - България”. Партньор на библиотеката е СУ „Димитър Талев” град Добрич. Той е насочен към учениците от II г клас на учебното заведение и техните родители.