Добрич онлайн бележи рекорден ръст на посещенията си

Близо милион реални читатели се информираха от dobrichonline.com в първото тримесечие на 2018 година.

Добрич онлайн бележи рекорден ръст на посещенията си

Добрич Онлайн бележи съществен ръст на посещенията за първото тримесечие на тази година, като за този период сайтът е бил презареден общо 1 559 639 пъти. Това означава, че бележи над 45.5% ръст в посещенията в сравнения с първото тримесечие на 2017 година, когато е бил презареден от потребителите 981 100 пъти. 



Последният рекорд за посещения на сайта е през януари 2014 година, когато е бил разгледан  малко над  463 000 пъти. Добрич Онлайн подобри своя рекорд  през последните два месеца тази година.



От представените графики може да видите броя на посещенията, като зелените колони са общият брой на импресиите (презарежданията), сините – уникалните посетители, а оранжевите са броят на хората, които са станали наши редовни читатели.

Добрич Онлайн се радва на посетители от най-разнообразни държави, като на първо място е България, следвана от Германия, Англия и САЩ. В посочената графиката по-долу може да видите пълния списък на страните.


Читателите от нашата страна са от различни градове, като Добрич е следван от София и Варна.


Най-голям е делът на посетителите във възрастовата граница между 25 и 34 години. Процентът в съотношение мъже/ жени, които отделят време за прочит на новините, е сходен. Посещенията от жените са 47,6 %, а от мъжете – 52, 4 %.


Екипът на Добрич Онлайн се грижи за своите читатели, като се стреми да разработи уникални материали. От скоро сайтът реализира видео рубрика „Лицата на града“, в която може да видите разговори с личности от Добрич и региона в една различна светлина.

 „Имало едно време“ е рубрика, в която спомени от миналото галят съзнанието на всеки, който се докосне до нея. 

От няколко месеца съдържанието на Добрич Онлайн е част от Google News - платформа, която обобщава заглавията от различни източници по цял свят, групира подобни истории заедно и ги показва според индивидуалните интереси на всеки читател. 

Графики: http://statcounter.com/, Google Analytics